НАП изисква от бизнеса да върне парите, получени като подкрепа заради COVID

...
НАП изисква от бизнеса да върне парите, получени като подкрепа заради COVID
Коментари Харесай

НАП иска бизнеса да върне парите за ковид подкрепата

НАП изисква от бизнеса да върне парите, получени като поддръжка заради COVID ограниченията. Това декларират в своя позиция от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

„ Недоумяваме за какво се появи внезапно тази интензивност, откакто компаниите, получили поддръжка, трябваше да дават отговор на избрани критерии, заложени точно от Национална агенция за приходите и бяха утвърдени, откакто потвърдиха, че дават отговор на тях ”, се споделя още в известието им.

Заведенията напомнят, че през декември 2020 година се откри стратегия за погашение на помощи в размер на 20% от оборота на всички сдружения, чиято активност е била прекратена или лимитирана със заповед на здравния министър. Процедурата по оценяване на претендентите, пресмятане на дължимата помощ и нейното погашение се администрираше от Национална агенция за приходите, съобщи Нова тв.

„ През януари 2022 година, една година след разпределяне на средствата по първата фаза, Национална агенция за приходите стартира да изпраща предложения за възобновяване на суми, получени по програмата, ЗАЕДНО СЪС ЗАКОННАТА ЛИХВА. Независимо от контрола, извършен от Национална агенция за приходите при разпределяне на помощите! ”, декларират още в позицията си СЗБ и БАЗ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР